2nd Hand Novells

 Perlukah ditanya pada hati ini tentang harga sebuah kesetiaan? Serasa dia sudah menjadi Tissar yang terbaik untuk lelaki yang bernama Amirul itu. Lalu sukarkah menjadi suami yang baik, kalaupun tidak mampu menjadi yang terbaik?
Harga : RM 15.00
 Selamanya dia mengimpikan kebahagiaan, kasih sayang dan ketulusan. Saat dia mencipta keindahan,  kesangsian dan keresahan mengusik hati kecilnya. Sekiranya itu satu dugaan, apakah dia harus merelakan dan akur pada kekecewaan?
Harga: RM10.00

Masa dan kejauhan bukan halangan bila jodoh ditakdirkan.
Harga : RM 7.00
 Usah ditanya pada sebuah kelukaan, kelak parutnya akan kembali berdarah. Biarlah kemaafan itu menjadi dendam yang terindah.
RM10.00

 Akukah isteri yang kadang aktu gagal memahami hati seorang suami. Alpa di dalam menentukan letak duduknya diri. Syurgakah buatku andai ketentuanMU kugadai di kaki takdir. Sedang diri adakalanya tidak upaya menentukan baik buruk tiap perhitungan. Suami.. sukarnya memahami erti sebuah kasih sayang kiranya apa yang kau hadiahkan adalah diari derita sebuah perkahwinan.
Harga : RM10.00
 Lia, I tahu you benar2 terluka dengan apa yang terjadi. Hak you untuk menyimpannya sebagai dendam. Namun I tahu, I punya hak untuk terus mengasihi you.
Harga: RM7.00
 Atia dan Fikri berkawan sejak di bangku sekolah dan kini sama-sama bekerja sebagai remiser. Hubungan mereka telah diketahui keluarga. Namun, sebagai anita, Atia tidak pernah mempamerkan emosinya.Fikri yang memang menyintai Atia mula mereka cerita yang dia sudah bertunang kerana mahu melihat reaksi Atia.
Harga : RM7.00

 Entahlah, aku tak mahu memikirkan ini semua, namun dalam mahu tak mahu memikirkan ini semua, aku tak dapat menipu diri. Aku takut hari perpisahan akan datang juga.
Harga : RM10.00
 Tatkala rindu sudah sampai ke penghujung, impian berkocak duka. Kasih yang berlorek indah kiranya hanya seperti pelangi senja...satu, satu pergi dan hilang.
Harga: RM10.00
 Kadangkala sepi itu indah. Tapi bagi mereka sepi itu bagai api dalam sekam. Biarpun demikian, diharungi juga hidup mereka dengan tabah. Pada satu titik mereka dianugerahi segarit cahaya penyesuaian. Mereka menjangka panas hingga ke petang tanpa menduga hujan di tengah hari.
RM7.00
 Aku ingin jadi 'puteri'..kalau tidak puteri kayangan pun..cukuplah sekadar Puteri Nur Deana yang mampu membarisi sekalian puteri2 yang ada. namun itu semua hanyalah impian, dongeng zaman kanak2 yang entah bila mampu Puteri kecapi. Lalu kerana Puteri. dia senang menjadi Dee, bebas daripada sebarang kekeliruan dan sangkaan. Namun Dee tidak bebas tatkala terlanjur, terperangkap oleh masa dan akad. Perkahwinan satu tanggungjawab. Melepaskan nya jua satu tanggungjawab yang tidak terjawab.
Harga: RM10.00

Hidup ini sukar diramalkan, terlalu penuh dengan kesukaran, kepahitan dan kesakitan. Bukan mudah sebenarnya untuk menggapai bahagia. Kadangkala betapa kebahagiaan itu cuba dihampiri, namun semakin jauh ia pergi.
Harga : RM7.00 Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tg Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dgn Linda, seorang wanita yang tidak dicintai.
Harga : RM10.00
SOLD
 Masih terasa manisnya detik bulan madu pabila secara tiba-tiba hakim pergi meninggaklkannya. Pergi begitu sahaja. Syafika nekad untuk melarikan diri. Dalam pelarian itu, dia mula merasakan sesuatu. Dalam benci, kiranya masih ada rindu buat si dia.
Harga: RM10.00

 Cinta tiga segi antara Wairah, Aizam dan Ikhmal. Wairah membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara tanpa pengetahuan Aizam dan Ikhmal. Biar kedua-dua nya tidak dapat. Setelah tiga tahun menuntut ilmu, Wairah pulang ke tanah air. Kepulangannya disambut oleh seorang lelaki. Siapakah lelaki itu?
Harga : RM7.00 Wana yang pernah putus tunang menyerahkan soal jodoh pada keluarganya. Antara rela dan terpaksa, dia menerima Risyam sebagai suami. Rumahtangga mereka diserikan dengan sepasang anak kembar. Dalam doa dan harapan, dapatkah mereka terus menyulam kasih?
Harga : RM7.00


 Perpisahan...terlalu sukar rasanya membuat keputusan. Namun, kerana harga diri, kerana sayang, Johanna rela berkorban. Biarlah dirawat hati yang luka, biarlah dilalui hari-hari mendatang tanpa suami di sisi. Pergilah Dihrran, carilah kebahagiaan, carilah kasih sayang yang kau perlukan....
Harga : RM10.00 Perkahwinan mereka diatur oleh keluarga. Tanpa rasa cinta, keduanya menerima demi tidak menghampakan keluarga. Namun Haizad Haidi tidak berupaya mencintai Ayu Syafiqah apatah lagi hubungannya dengan Suzana semakin tegang. Berbeza dengan Ayu Syafiqah yang menerima Haizad Haidi sepenuh jiwanya..
Harga : RM7.00 Rian sama sekali tidak pernah membayangkan hidupnya akan berubah dalam sekelip mata. Namun, itulah yang terjadi apabila dia terjaga suatu hari. Kemunculan hanif yang diperkenalkan sebagai suaminya amat mengejutkan sedangkan dia sama sekali tidak mengenali siapa lelaki itu.
Harga: RM15.00.


 
 When the National Security Agency's invincible code-breaking machine encounters a mysterious code it cannot break, the agency calls in its head cryptographer, Susan Fletcher, a brilliant, beautiful mathematician. What she uncovers sends shock waves through the corridors of power...
Harga : RM25

 Someone is stalking Beryl Madison. Someone who spies on her and makes threatening obscene phone calls. Terrified, Beryl flees to Key West..but eventually she must return to her Richmond home. The very night she arrives, Beryl inexplicably invites her killer in...
Harga : RM25
 Harvard professor Robert langdon receives an urgent late night phone call while on business in Paris. the elderly curator of the Louvre has been brutally murderd inside the museum. Alongside the body, police have found a series of baffling codes.
Harga : RM25
 When a world renowned scientist is found brutally murdered, a Harvard professor, Robert Langdon, is summon to identify the mysterious symbol seared onto the dead man's chest.....
Price : RM25
 Ethan Wate used to think of Gatlin, the small Southern town he had always called home, a place where nothing ever changed. Then he met mysterious newcomer Lena Duchannes, who revealed a secret world that had been hidden in plain sight all along. A gatlin that harbored ancient secrets beneath its moss covered oaks and cracked sidewalks.
Harga : RM25